Pähklimaius meega, mandlid 250g
5,00 €
Tänu kõrgele valgu- ja kiudainesisaldusele ning madalale süsivesikuteprofiilile, sobivad mandlid suurepäraselt diabeetikute toidulauale. Mandlid sisaldavad ka palju kasulikke toitaineid ja omega – 6 rasvhappeid, mis on vajalikud aju tegevuseks ja arenguks.
Mandlite söömine aitab vähendada halva kolesterooli taset. Kaalium, monoküllastumata rasvad, E-vitamiin (antioksüdant), magneesium tagavad terve südametegevuse. Tänu kõrgele kiudainete sisaldusele leevendavad mandlid kõhukinnisuse probleeme ning valkude ja kiudainete koostööle püsib kauem täiskõhutunne, mis aitab kaasa vältimaks ülesöömist. Madala naatriumisisalduse poolest ei tekita pähklite söömine vererõhu tõusu. Omega-6 rasvhapped ja E-vitamiin tagavad naha kauni jume.
Mandlid on väga toitainerikkad ning sisaldavad tervislikke rasvhappeid. Mandlite koostises on kuni 20 protsenti valku, samuti on nad heaks kaaliumi, magneesiumi, kaltsiumi, raua, tsingi ja E-vitamiini allikaks.
Mandlivalk on hästi omastatav ning selles sisaldub täielik aminohapete komplekt, selle poolest edestavad mandleid vaid sojatoidud. Mandlid on taimsetest toiduainetest üks kõige rikkalikumaid kaltsiumiallikaid, sisaldades 247 mg kaltsiumi 100 g kohta, mida on palju rohkem kui piimas. Samuti on märkimisväärne mandlite fosforisisaldus – 520 mg 100 g kohta.
Mandlites on olulisel määral B1 ja B6 vitamiine, kuid C-vitamiini sisaldus on küllaltki madal.
Lisainfo: http://et.wikipedia.org/wiki/Mandel